Karara çıkmış dosyadan sonra ne olur?
Dosya karara bağlanmış, yani dava artık kesinleşmiş, yani net bir sonuca ulaşmış demektir. Dosyada karar verildiğinde karar kesinleşir ve uygulanır ve kararda hiçbir zaman değişiklik yapılamaz.
Kesinleşen dava tekrar açılır mı?
Kesin hükümle sonuçlanan bir dava, kanunda öngörülen hallerde yeniden yargılama yoluyla yeniden görülebilir. Yeniden yargılama, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nun olağanüstü hukuki yolları ile düzenlenmiştir. Başka bir deyişle, bu hukuki yol yalnızca kanunda sayılan hallerde istisnai olarak kullanılabilir.
Kapanan dava dosyası tekrar açılır mı?
Dava yeniden açılabilir mi? Türk Ceza Muhakemeleri Kanunu’na (CMK) göre, kapatılan bir dava çeşitli nedenlerle yeniden açılabilir.
E-devlette dosya durumu karara çıkmış ne demek?
Davacı dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, davanın konusunu oluşturan olay hakkında hâkimin karar verdiğini ve dosya durumunun kesinleştiğini belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.
Karara çıkmış davanın sonucunu nasıl öğrenebilirim?
UYAP Bilgi Sistemi aracılığıyla davanızın güncel durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekirse ücret/masraf/tahsilat işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dosyanızın ilerleme bilgilerinde yapılan son işlemi takip ederek davanızın güncel durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Bir dava en fazla kaç yıl sürer?
Suçu işledikleri tarihte 18 yaşını doldurmuş olan kişiler için zamanaşımı süresi: 5 yıl veya daha az hapis cezası veya para cezası gerektiren suçlar için 10 yıl. 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezası gerektiren suçlar için; 20 yıl. Yirmi yıl veya daha fazla hapis cezası gerektiren suçlar için; 24 yıl.
Karara bağlanan dava tekrar açılır mı?
İlke olarak, kesin bir kararla sonuçlanan bir uyuşmazlık yeniden yargılanamaz. Bu nedenle, davanın yeniden açılması olağanüstü bir yasal çözümdür.
Aynı dava tekrar açılır mı?
Davayı terk etmeyi kabul eden taraf aynı davayla tekrar karşı karşıya kalabilir. Dava bu şekilde terk edilirse, davanın hiç açılmadığı kabul edilir. Başka bir deyişle, diğer tarafın terk etme rızası olması koşuluyla, aynı dava ücret karşılığında yeniden açılabilir.
Kesinleşmiş karar varken yeniden dava açılır mı?
Çünkü devlet mahkemelerin sürekli ve tekrar tekrar aynı uyuşmazlıkla (davayla) meşgul olmasını istemez. Söz konusu uyuşmazlıkta kesin karar verilmişse aynı konuda, aynı taraflar arasında ve aynı gerekçelerle yeni bir dava açılamaz.
Dosya kapandıktan sonra tekrar açılır mı?
Kapatılan icra dosyaları, ilgili şartların varlığı halinde, ilamsız takiplerde ve ilamlı takiplerde yeniden açılabilir. Dosyanın yenilenmesi için, icra takibinin yapıldığı icra müdürlüğüne gönderilecek dilekçede, dosyanın arşivden çıkarılması ve yenilenmesi taleplerinin her ikisinin de bulunması gerekir.
Biten mahkeme tekrar açılır mı?
Prensip olarak, kesin bir kararla sonuçlanan bir uyuşmazlık yeniden yargılanamaz. Bu nedenle, davanın yeniden açılması olağanüstü bir yasal çözümdür. Davanın yeniden açılması talebi, kararı veren mahkemeye “davanın yeniden açılması talebi” sunularak yapılır.
Dava dosyasının kapandığını nasıl anlarız?
Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Karara çıkmış tan sonra ne olur?
Kararın verildiği bir davada, “sonuç” terimi nihai kararın verildiği anlamına gelir. Bu nihai kararın verildiği davada, davalı veya davacı temyiz veya temyiz süresinin kapanmasını bekliyordu. Temyiz ve temyizin mümkün olduğu davalarda, bu yöntem kullanılmazsa dava kesinleşir.
Karara çıkmış dosya ne zaman silinir?
Bu, ilk derece mahkemeleri, Yargıtay veya kanun ihlali durumunda Anayasa Mahkemesi dosyayı inceledikten sonra gerçekleşir. Temyiz başvurusu yapılmazsa, dava ortalama olarak karardan itibaren iki ay içinde kapatılır.
Mahkeme bitti e-devlete ne zaman düşer?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en geç 10 gün sürer.
Mahkeme kararı ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.
Karara çıkan boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
İtiraz edilmediği takdirde, tebliğ tarihinden itibaren iki haftalık sürenin geçmesiyle karar kesinleşir ve boşanma kesinleşir.
Kapanan dava dosyası e-devletten ne zaman düşer?
Kapalı icra dosyası e-devlete ne zaman teslim edilir? Kapalı icra dosyası icra makamının yoğunluğuna göre 1-2 gün sürmektedir.
İstinafa giden dosya durumu nasıl öğrenilir?
Vatandaşların Temyiz Mahkemesi’ne sorduğu en yaygın sorulardan biri, dava dosyası keşif sürecinin nasıl işlediğidir. Davanın durumunu öğrenmenin birincil yolu e-devlet uygulamasıdır. E-devlete giriş yaptıktan sonra, mahkeme dosyası keşfine giden bağlantıları takip etmelisiniz.